Case

20/02/2014

Afdrukken Weburl

OKI lanceert nieuw PartnerNet

Portal biedt dealers overzichtelijke informatie en optimale ondersteuning

OKI Systems, toonaangevend specialist in innovatieve printoplossingen, introduceert een nieuw PartnerNet ter vervanging van de huidige Passion & Performance-omgeving. Deze sterk verbeterde portal biedt channelpartners van OKI snel en eenvoudig toegang tot een schat aan (gepersonaliseerde) informatie en tools voor de ondersteuning van hun verkoop- en marketingactiviteiten. Daarmee beantwoordt de printerspecialist aan de wensen die leven in het kanaal.

Op de schop
De oude Passion & Performance-omgeving is volledig op de schop gegaan. Er is gekozen voor een totaal nieuwe opzet met overzichtelijke menu’s waarin de (altijd up-to-date) informatie over prijzen, producten en promoties op een aantrekkelijke wijze gepresenteerd wordt. Zo geeft het PartnerNet direct inzicht in de gerealiseerde salesresultaten en de hieraan gerelateerde bonusbedragen en andere uitkeringen. Daarnaast voorziet de portal in uitgebreide opties voor marketingondersteuning. Vooral de beschikbare mailing-, banner- en advertentietemplates springen hierbij in het oog. En ten slotte biedt het nieuwe PartnerNet de mogelijkheid online demomachines aan te vragen of printsamples te bestellen.

Enthousiast
Carlo van IJsselmuide, directeur-eigenaar van OfficeDeals.nl, een van de OKI-partners die hebben mogen proefdraaien met het PartnerNet, is enthousiast over de nieuwe portal. “Grootste pluspunt is dat alles nu in één overzicht staat: acties, prijzen, specificaties, cashbackformulieren, noem maar op. Dat bespaart ons veel tijd en moeite: we hoeven informatie niet meer vanuit verschillende bronnen bijeen te plukken. Eveneens handig is de functie om met behulp van de flyermodule in de portal tekst- en beeldmateriaal in pdf-formaat te downloaden en in onze eigen nieuwsbrieftemplate te plakken, bijvoorbeeld ten behoeve van een bepaalde actie. De bijbehorende prijzen en specificaties kunnen we vervolgens naar eigen goeddunken aanpassen.”

Differentiëren
“Het PartnerNet is toegankelijk voor al onze dealers”, zegt Erwin Bader, Country Manager Nederland van OKI Systems. “De informatie die een dealer via de portal kan raadplegen, is toegesneden op zijn profiel. Afhankelijk van zijn status kan hij óf een beperkt deel van de omgeving inzien óf de volledige omgeving. Door op deze wijze te differentiëren, kunnen wij onze trouwste dealers extra voordeel bieden.”

Het nieuwe PartnerNet is hier bereikbaar: http://www.okipartnernet.nl/login.html