Persbericht

14/05/2018

Afdrukken

IT-budgetten in Benelux hoger dit jaar door groeiende mobiliteit

76% van de IT-beslissers heeft meer budget dan in 2017 volgens Toshiba-onderzoek

Uit Europees Toshiba onderzoek blijkt dat 76% van de zakelijke IT-beslissers in de Benelux dit jaar meer uitgeeft aan IT dan in 2017. De groei wordt grotendeels veroorzaakt door meer mobiliteit van medewerkers. Daarbij zijn dataveiligheid, cloudoplossingen en het verhogen van arbeidsproductiviteit de belangrijkste drijfveren voor de toename in IT-bestedingen. Dit Toshiba-onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Walnut Unlimited onder meer dan 1000 IT-beslissers in Europa waaronder zo’n 200 respondenten in de Benelux.

Wat verder opvalt, is dat door de zaak aangeschafte laptops en smartphones veruit favoriet zijn onder mobiele medewerkers. 61% van de Europese organisaties biedt haar medewerkers laptops of smartphones aan voor zakelijk gebruik. 45% van de bedrijven voorzien medewerkers van tablets. In Europa zijn de Duitsers (54%) het beste af met mobiele apparatuur van de zaak. In de Benelux krijgt 51% van de respondenten een smartphone of laptop van de zaak. Het merendeel van de Spanjaarden (61%) moet een beroep doen op eigen aangeschafte mobiele computers.

38% van de Europese IT-beleidsmakers geeft aan dat laptops en smartphones de komende drie jaar de meest populaire apparatuur blijft. 29% van de respondenten verwacht dat de tablet favoriet wordt onder zakelijke gebruikers.

“Mobiel werken lijkt inmiddels de norm, zo blijkt uit ons onderzoek. 68% van de Europese IT-beslissers geeft aan dat zelfs 10% van hun medewerkers alleen nog maar mobiel werkt onderweg of op een flexibele locatie. Meer mobiliteit legt ook druk op veiligheid en het beschikbaar stellen van nieuwe digitale hulpmiddelen die mobiel werken makkelijker maken. Daarom is het niet vreemd dat dataveiligheid en inzet van cloudoplossingen belangrijke prioriteiten zijn voor IT-beslissers. Zeker in het licht van de nieuwe AVG-wetgeving rondom gegevensbescherming die 25 mei van kracht gaat”, vertelt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba in de Benelux.

Over het onderzoek

Dit Europese onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Walnut Unlimited in opdracht van Toshiba onder meer dan 1000 IT-beslissers van (groot)zakelijke organisaties met minimaal 1000 medewerkers. De respondenten zijn afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, België en Nederland. Bijna 200 Nederlandse IT-beslissers uit de sectoren transport & logistiek, overheid, IT, industrie, retail en hightech hebben deelgenomen. Dit Toshiba-onderzoek heeft plaatsgevonden begin maart 2018.

Meer informatie is beschikbaar op www.toshiba.nl.

Over Toshiba
Toshiba Corporation draagt al meer dan 140 jaar bij aan onze duurzame toekomst dankzij de ontwikkeling en inzet van innovatieve technologie. Onze zakelijke activiteiten zijn gericht op de vitale infrastructuur van onze moderne samenleving. Gebaseerd op de normen en waarden van de Toshiba Group; ‘Committed to People, Committed to the Future’. Toshiba zet zich wereldwijd in voor een beter leven voor nieuwe generaties. Meer informatie over Toshiba is beschikbaar op www.toshiba.nl.