Persbericht

11/12/2018

Afdrukken

Kaspersky Lab lanceert beveiligingsoftware voor hybride cloudomgeving

Kaspersky Lab breidt het portfolio van virtualisatiesoftware uit voor de beveiliging van hybride cloudomgevingen met de lancering van Kaspersky Hybrid Cloud Security. Deze nieuwe generatie beveiligingssoftware is geschikt voor zakelijke omgevingen waar cloudplatformen van zowel Microsoft Azure als Amazon Web Services (AWS) worden ingezet. De oplossing is bedoeld voor de beveiliging van zowel data als applicaties in de publieke cloud.

Kaspersky Hybrid Cloud Security beschermt applicaties en data in fysieke, virtuele en cloud workloads. Dankzij de API-gebaseerde integratie met zowel Amazon Web Services (AWS) als het Microsoft Azure cloudplatform kunnen organisaties alles beveiligen wat ze laten landen op deze cloudplatformen. Kaspersky Hybrid Cloud Security beschermt multicloudomgevingen tegen cyberdreigingen dankzij een geïntegreerde regie, system hardening, bescherming van de workload en zelflerende beveiligingssystemen.

Zichtbaarheid is de kern van een veilige hybride cloudomgeving
Organisaties die migreren naar een publieke cloudomgeving krijgen te maken met complexe trajecten om de beveiliging van diverse systemen op één lijn te krijgen. Er is veelal sprake van een uiteenlopend aantal virtuele omgevingen zowel op eigen locaties als in een publieke cloudomgeving. Zelfs na de migratie naar een cloudomgeving, is het een hele uitdaging om zicht te houden op alle cloudvarianten. Kaspersky Hybrid Cloud Security biedt één console in de cloud. Daarmee houden IT-beveiligingsteams volledige zichtbaarheid en controle op toegangsrechten van data, ongeacht of deze op locatie of in de publieke cloud worden opgeslagen. Dat zorgt voor integratie van verschillende beveiligingsmethodes van alle virtuele infrastructuren. Daarmee kan veel sneller en adequater gereageerd worden op cyberdreigingen. IT-beveiligers zijn met de console in staat te bepalen welke medewerkers toegang krijgen tot bedrijfsdata ongeacht de (cloud)plek waar deze gegevens beschikbaar zijn.  Beveiligingsmeldingen kunnen vanaf één plek ingesteld  worden. Daarmee is alles goed in beeld voor een optimale beveiliging.

Robuuste databescherming voor cloudvarianten
Leveranciers van cloudtechnologieën zijn voortdurend bezig de beveiliging en betrouwbaarheid van hun platformen te verbeteren. Toch blijft databescherming één van de grote zorgen voor cloudgebruikers. Het aantal risico’s wordt alleen maar groter. De beveiligingsmogelijkheden voor een zogeheten cloud-native omgeving voldoen niet altijd aan de eisen van organisaties. Uiteindelijk is het bedrijf dat gebruik maakt van de cloudtechnologie verantwoordelijk voor de bescherming van de infrastructuur, ook als die door Microsoft of Amazon wordt beheerd.

Om aan de beveiligingseisen van grote organisaties te voldoen, beschikken de verschillende beschermingslagen binnen Kaspersky Hybrid Cloud Security – waaronder anti-ransomware en gedragsdetectie – altijd over de nieuwste dreigingsinformatie. Ook biedt Kaspersky Hybrid Cloud Security bescherming op basis van machine learning, waarmee beveiligingssystemen potentiële dreigingen kunnen onderscheppen, blokkeren en uitschakelen voordat ze bedrijfsdata en -systemen kunnen treffen. Kaspersky Hybrid Cloud Security bevat verder exploitatiepreventie, een assessment voor kwetsbaarheden en automatisch patchbeheer. Daarmee worden zwakke plekken in de cloudinfrastructuur direct opgespoord en zo nodig voorkomen.

Steeds meer bedrijven doen een beroep op de cloud. Uit Kaspersky Lab onderzoek blijkt dat inmiddels 66 procent van grootzakelijke organisaties een hybride cloudinfrastructuur gebruikt. In het midden- en kleinbedrijf is dat zo’n 49 procent. De inzet van een hybride cloudomgeving gaat gepaard met beveiligingsproblemen door gebrekkige zichtbaarheid op de verschillende cloudplatformen. De ingebouwde beveiliging van de publieke cloudtechnologie is gericht op het beschermen van de cloud zelf in plaats van de bedrijfsdata en applicaties die mogelijk aangetast kunnen worden voordat gegevens het beschermde gebied binnen de cloud hebben bereikt.

Bij de ontwikkeling van Hybrid Cloud Security heeft Kaspersky Lab een beroep gedaan op haar uitgebreide ervaring op het gebied van beveiliging voor software-defined datacenters.

“Steeds meer organisaties kiezen voor een cloudinfrastructuur als onderdeel van hun digitale transformatieproces. Daarbij is beveiliging van bedrijfskritische gegevens en systemen van vitaal belang”, zegt Martijn van Lom, European Marketing Director Kaspersky Lab. “Met onze investering in betere beveiliging van publieke cloudplatformen, krijgen organisaties de gelegenheid om op een verantwoorde manier te kiezen voor een cloud-native strategie. Daarbij worden applicaties en data van meet af aan ontwikkeld op basis van cloudtechnologie van bijvoorbeeld AWS en Microsoft Azure. Werken vanuit de publieke cloud is dan volledig verantwoord.”

Ga naar de website voor meer informatie over Kaspersky Hybrid Cloud Security.