Persbericht

22/12/2017

Afdrukken

OKI Europe brengt haar regionale bedrijven onder in een enkele entiteit

Om haar visie van het creëren van een flexibele, efficiënte en sterk responsieve bedrijfsvoering te helpen realiseren, voegt OKI Europe Ltd al haar Europese, Midden-Oostelijke en Afrikaanse (EMEA) verkoopactiviteiten (met uitzondering van Rusland) samen. Als gevolg hiervan wordt haar huidige groep verkoopbedrijven in EMEA gecombineerd onder één juridische entiteit. Deze grensoverschrijdende fusie zal plaatsvinden op 1 januari 2018. Polen en Finland zullen zich later die maand bij de andere bedrijven voegen.

Al enige tijd beweegt OKI Europe in de richting van een enkele, meer verenigde organisatiestructuur met consistente backoffice-processen en efficiënte en effectieve verkoop- en marketingprogramma’s, waaronder pan-EMEA initiatieven zoals productlanceringen, marketingcampagnes en voordelen voor dealers. Zij gelooft dat meerdere en diverse activiteiten onder verschillende juridische entiteiten vervangen door een enkele, vereenvoudigde structuur zal zorgen voor meer flexibiliteit en een sterkere en hechtere relatie, zowel met het kanaal als met de eindklanten, gesteund door een grotere organisatie die meer stabiliteit en geloofwaardigheid biedt dan de huidige onafhankelijke, lokale bedrijven.

“Omdat we in een zeer concurrerende omgeving werken waar de klantbehoeften continu veranderen, zien we de noodzaak in om te worden geïdentificeerd als een geloofwaardig merk. Al onze verkoopbedrijven onderbrengen in één juridische entiteit met een sterke, maar eenvoudige structuur en consistente aanpak, zal ons helpen dat vertrouwen te stimuleren, terwijl we voldoende flexibiliteit behouden om aan uiteenlopende klantbehoeften te voldoen,” aldus Dennie Kawahara, Managing Director, OKI Europe Ltd.

“We geloven dat OKI Europe deze flexibiliteit als bedrijf heeft aangetoond, door onze productlijnen aan te passen aan de veranderingen in het bedrijfsleven teweeggebracht door de digitale revolutie en de altijd aanwezige behoefte aan unieke eisen, terwijl we onze hoge kwaliteit hebben behouden tegen betaalbare prijzen. We geloven dat dit besluit om verder te gaan als verenigd bedrijf onze capaciteit verbetert om onze klanten en partners op een meer consistente, effectieve en flexibele manier te helpen, en we bevinden ons op een goede positie om vooruitgang te boeken met meer vertrouwen als een enkele, robuuste en veerkrachtige onderneming.”