Persbericht

08/01/2018

Afdrukken

Toshiba onthult Microsoft Azure IoT certificering voor nieuwe intelligente edge-pc

Combinatie van Intelligent Cloud en krachtige edge-devices resulteert in snellere implementatie van oplossingen

Toshiba lanceert de dynaEdge. Dat is een hoogwaardig mobiel edge-computing device met Windows 10. Dit apparaat nu gecertificeerd voor Microsoft Azure IoT-services, is een nieuw platform voor de Intelligent Cloud en Intelligent Edge omgeving. Met de inzet van Azure Cognitive Services krijgen gebruikers van de dynaEdge pc de gelegenheid digitale bronnen vanuit de cloud aan te spreken en informatie realtime te verwerken op de werkvloer. Deze mobiele handzame pc is daarmee een ideaal apparaat voor machine-onderhoud op afstand, productieprocessen en andere industriële oplossingen. Met de integratie van Skype for Business kunnen externe experts bovendien onmiddellijk en efficiënt ondersteuning bieden. Naar verwachting komt de Azure-gecertificeerde Toshiba dynaEdge binnenkort ook beschikbaar in de Benelux.

“We zijn verheugd dat Toshiba met het op de markt brengen van de nieuwe dynaEdge intelligente cloud- en edge-oplossingen mogelijk maakt”, zegt Ruston Panabaker, vice-president Partner Devices and Solutions bij Microsoft. “Oplossingen die gebruikmaken van de mogelijkheden van intelligente edge-devices – zoals de dynaEdge – in combinatie met de kracht van Azure IoT-services, helpen industriële organisaties bij het realiseren van meer efficiency op de werkvloer, nieuwe manieren van klantbetrokkenheid en het verzilveren van zakelijke kansen.”

“Toshiba is enorm blij om samen met Microsoft een waar innovatief en intelligent edge- en cloudplatform te ontwikkelen dat tegemoet komt aan de snel veranderende marktbehoefte”, vertelt Norimasa Nakamura, Executive Officer, Vice President en General Manager van de Clients Solutions divisie van Toshiba.

Toshiba wil de Azure-gecertificeerde dynaEdge binnenkort uitrollen.