Persbericht

16/01/2013

Foto's opslaan Afdrukken Weburl

TP-LINK presenteert supersnelle N900 Wireless Dual Band Gigabit Router

TL-WDR4900 staat garant voor ongestoord entertainment

Hofheim am Taunus, 16 januari 2013 – TP-LINK, wereldwijd leverancier van netwerkproducten, introduceert een geavanceerde N900 Wireless Dual Band Gigabit Router: de TL-WDR4900. Dit nieuwe paradepaardje biedt ongekend hoge snelheden, tot tweemaal 450 Mbps, via de traditionele 2,4 GHz band én de kristalheldere 5 GHz band. Daarmee hebben gebruikers de beschikking over in totaal 900 Mbps bandbreedte en kunnen zij simultaan en storingsvrij genieten van de vele bandbreedte-intensieve (multimedia-)applicaties thuis of op kantoor. Via de vijf ingebouwde Gigabit Ethernet-poorten profiteren ook apparaten die met kabels op de TL-WDR4900 zijn aangesloten van supersnelle verbindingen zonder vertraging. De twee USB-poorten maken het mogelijk flash-memorysticks, printers, FTP-servers en mediaspelers te delen. Zo kunnen gebruikers een krachtig en stabiel medianetwerk creëren.

Twee-in-één
De TL-WDR4900 is in staat gelijktijdig gebruik te maken van zowel de 2,4 GHz als de 5 GHz verbindingen, beide met snelheden van maximaal 450 Mbps. De 2,4 GHz band leent zich daarbij met name voor eenvoudigere taken, zoals e-mailen en websurfen, de 5 GHz band bij uitstek voor bandbreedte-intensieve taken of toepassingen die gevoelig zijn voor vertraging, zoals online gaming, VoIP-conference-calling of HD-videostreaming op verschillende locaties. Tezamen leveren de twee 450 Mbps draadloze 802.11n-streams een bandbreedte op van maar liefst 900 Mbps.

Plenty poorten
Met één Gigabit WAN-poort en vier Gigabit LAN-poorten – tien keer sneller dan standaard-Ethernet – kan de TL-WDR4900 een robuust en razendsnel bekabeld netwerk ondersteunen dat ideaal is voor latentiegevoelige applicaties. Dankzij de twee multifunctionele USB 2.0-poorten kunnen gebruikers printers, bestanden en media met elkaar delen: óf via het thuisnetwerk, dat meerdere computers met elkaar verbindt, óf – als ze onderweg zijn – met behulp van de FTP-serverfuncties van het apparaat, zodat ze hun bestanden altijd onder handbereik hebben.

Kenmerken

– Simultane Dual Band N: 2,4 GHz en 5 GHz
– Maximale snelheid: 450 Mbps bij zowel 2,4 GHz als 5 GHz
– 1 Gigabit WAN-poort en 4 Gigabit LAN-poorten
– 2 USB 2.0-poorten voor gedeelde opslag/FTP-server/mediaserver/printserver
– Externe afneembare high-gain dual-band antennes
– Ondersteunt IPV6 (Internet Protocol versie 6)

Beschikbaarheid en prijs
De TL-WDR4900 N900 is per direct leverbaar tegen een adviesprijs van €109,- inclusief BTW.